Veelgestelde vragen

 

Hoe strijk ik de patches goed op mijn kleding?

Alle strijkpatches kun je gemakkelijk zelf op een kledingstuk strijken, met je eigen huis-tuin-en-keuken strijkijzer. Om onduidelijkheid te voorkomen, hebben we de 4 stappen hieronder op een rij gezet. Op de volgende manier gaat het bevestigen van de patches altijd goed:

  1. Leg jouw kleding goed plat op een strijkplank en leg de strijkpatch op de locatie waar je het wil vastmaken.
  2. Kijk even in het label van je kleding welke strijktemperatuur gehanteerd mag worden. Zet de strijkbout op deze temperatuur en laat deze heet worden.
  3. Vervolgens leg je een dunne theedoek of een laagje bakpapier over de strijkpatch. Maak ongeveer 60 seconden ronddraaiende bewegingen over de patch met het strijkijzer.
  4. Laat de patch tot slot voorzichtig afkoelen en zorg dat deze niet beweegt. Na 15 minuten kun je controleren of de patch goed bevestigd is.

N.B.: Wil je zeker weten dat de patch nooit meer van je kleding loslaat? Dan kun je altijd (als extra bevestiging) een aantal steken met naald en draad door de rand van de patch heen halen. 

Wat zijn de wasvoorschriften voor kleding met patches?

Let op: Was kleding met strijkpatches altijd binnenstebuiten op een temperatuur van maximaal 30oC.

Hoe verwijder ik een patch van mijn kleding?

Het verwijderen van een patch is eigenlijk net zo gemakkelijk als het bevestigen! Ook hier weer even 4 stappen om onduidelijkheid te voorkomen:

  1. Laat de strijkbout opwarmen tot de temperatuur die aangegeven wordt in het label van de kleding.
  2. Leg een dunne theedoek of een laag bakpapier over de patch heen. Strijk met ronddraaiende bewegingen over de patch zodat deze opwarmt.
  3. Als de strijkpatch warm is kun je deze heel langzaam en voorzichtig loshalen. Tussendoor kun je de patch opnieuw verwarmen zodat de lijmlaag goed loslaat.
  4. Nadat je de patch hebt verwijderd kunnen er nog lijmresten op het kledingstuk zitten. Door hier een stuk keukenpapier op te leggen en eroverheen te strijken, kun je deze ook gemakkelijk verwijderen.